Welkom op mijn blog

woensdag 18 april 2012

Boekkaart geboorte

Goedeavond dames,

Eerst even wat huishoudelijke mededelingen hi hi. Als eerste wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties op mijn rommeltafel. Zo te lezen viel het nog reuze mee bij mij hi hi. Ten tweede wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties op mijn foto. Ik heb hem zonet meteen aangepast als mijn profiel foto. En natuurlijk wil ik ook iedereen nog heel erg bedanken op alle lieve reacties op mijn vorige kaart.

En dat brengt mij bij mijn nieuwe creatie. Zoals jullie hebben kunnen lezen is mijn collega vader geworden en natuurlijk moest er ook een geboortekaartje komen. Nu wilde ik geen gewoon geboortekaartje en in de laatste Magnolia Ink zag ik een uitleg voor een boekkaart. Deze had ik al een keer eerder voorbij zien komen en vond hem heel erg leuk. Ik heb wel even met de beschrijving zitten stoeien en de maten wat aangepast en dit is het resultaat:


Dit is de voorkant geworden. Het afdrukje had ik dus al ingekleurd op Ameland met Distress Inkt. Het DP dat ik heb gebruikt voor de hele boekkaart komt uit verschillende blokjes van Forever Friends. Een tekst van een stempel met een bedel eraan met babyvoetjes. Verder heb ik gebruikt een blaadjes stans, roze voetjes, bloemen met een parel erin, een hart doily uit de candy van Irene, 2 witte metalen hoekjes en aan de rechterkant een rand van een MS pons.

En hierbij de binnenkant:


En een close-up van de linkerkant:Ik heb een hart stans gebruikt ook uit de candy van Irene en heb hier 4 harten van gemaakt en met een letterstans van Tim Holtz heb ik hier de letters van haar naam Emma in gemaakt.

En hierbij de rechterkant:


Mijn collega en zijn vrouw zijn erg gelovig (ik zelf helemaal niet) maar voor hun wilde ik er dus een mooie tekst in hebben staan. Na wat zoekwerk op internet vond ik deze tekst en ik vond hem voor hun heel mooi en toepasselijk. Ik heb nog sokjes gekocht en deze heb ik bovenop de tekst gelegd zodat die nog een beetje verborgen blijft:


De rand heb ik weer bewerkt met een MS pons en deze keer de vlinders. Voor mij gevoel miste ik nog iets en dat is uiteindelijk dit geworden:


Op de rug van het boek heb ik met een stans de geboortedatum van Emma gemaakt te weten 03-04-2012.

Verder heb ik aan de binnenkant een stuk lint geplakt zodat ik met een grote lus het boek dicht kan maken.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie er van vinden. Ik zeg het niet snel maar ik ben er echt super tevreden over en heel erg blij mee! Eindelijk is het echt een keer zo geworden zoals ik in mijn hoofd had.

Ik wens iedereen nog een hele fijne avond en tot de volgende creatie :-)

Groetjes,

Cynthia

Met deze creatie wil ik graag bij de volgende challenges meedoen:

Bunny Zoe's monthly challenge
7 kids college funds
Penny's paper challenge

maandag 16 april 2012

Zuster Tilda

Goedavond iedereen,

Mijn moeder en ik zijn niet alleen met alledaagse spulletjes naar Ameland geweest maar natuurlijk hebben wij ook onze distress, waterpenselen en wat afdrukjes meegenomen hi hi. We hebben een avondje heerlijk zitten kleuren en ik heb 2 afdrukjes in kunnen kleuren. Het afdrukje op onderstaande kaartje had ik ingekleurd en het afdrukje van mijn volgende kaartje.

Dit kaartje (en het volgende kaartje) hebben een korte uitleg nodig. Ik zal het proberen kort te houden hi hi. De vrouw van mijn collega is 2 weken geleden bevallen van een dochter. Helaas voor haar verliep de bevalling alles behalve vlekkenloos. Bij de geboorte heeft hun dochter haar sleuterbeen gebroken maar dit valt nog redelijk mee. De vrouw zelf heeft meteen na haar bevalling een 4 uur duren operatie gehad ivm bloedingen omdat een deel van de placenta bleef zitten. Het is zo kritiek geweest dat als de operatiekamer op dat moment niet vrij was geweest dat zij het niet overleefd zou hebben. Ze heeft na de bevalling en tijdens de operatie zoveel bloed verloren dat het lange tijd heel erg onzeker was of ze het zou halen. Gelukkig heeft ze het overleefd en na 1,5 week in het ziekenhuis is zij net voor het weekend thuis gekomen. Ik heb voor haar onderstaande kaartje gemaakt:


Nurse Tilda heb ik gekregen van Irene! Dank je wel Irene hij kwam nu heel erg van pas. Ik heb haar ingekleurd met distress. Het DP papier komt uit mijn restjes bak en weet zo even niet meer van wie het is. Voor het eerst heb ik een rand genaaid/gestikt op de kaart. Het stond al een tijdje op mijn te doen lijstje en ik vond het echt iets voor deze kaart. Hetzelfde geldt voor het wondgaas dat ik heb gebruikt. Verder heb ik nog bloemen, parels op een stokje, bedel, plakparels en een strik gebruikt.

Nu las ik op het blog van mijn moeder dat er iemand heel erg nieuwsgierig was hoe ik eruit zag hi hi omdat ik op mijn profielfoto een heel klein kaboutertje lijk hi hi. De foto op mijn moeders blog laat mij vanaf de zijkant zien en ik dacht dat kan beter dus bij deze:


Deze foto is genomen op de boot van Ameland op de terugreis. Meestal heb ik mijn haar zoals op deze foto vast in een knotje maar soms heb ik het los met krullen zoals op de foto van mijn moeder.

Nou dat was weer een heel verhaal. Ik ga snel verder met mijn geboorte creatie en zodra deze af is zal ik hem aan jullie tonen.

Nog een hele fijne avond.

Groetjes,

Cynthia

Met dit kaartje wil ik graag bij de volgende challenges meedoen:

Lili's little fairies
Papertake weekly

woensdag 11 april 2012

Verjaardagsslinger voor mams

Goedeavond dames,

Ik moet wat bekennen. Ik heb een beetje tegen jullie gelogen hi hi. Terwijl jullie dachten dat ik druk aan het oefenen van het distress kleuren was ik in het diepste geheim bezig een verjaardagskado'tje voor mijn mams haar verjaardag te maken. Aangezien zij hier ook op blogspot zit moest ik het even goed verborgen houden hi hi hopelijk kunnen jullie het mij vergeven :-).

Ik heb voor haar een slinger gemaakt van 5 vlaggen. Ik heb 1 vlag per letter van haar naam gebruikt. En hierbij de vlag:Onderaan de puntjes van de vlaggen heb ik elke keer een letter van haar naam gebruikt SIETA. Ik heb de letters gestanst met een stans van Tim Holtz. Het papier is allemaal van Maja Design en heb ik gemat op zwart dik karton. Verder heb ik voor alle vlaggen een plaatje van Pion gebruikt die symbool staan voor een betekenis in haar leven. In de volgorde van de vlaggen is dit: mams haar geboorte, het verliefd worden op mijn paps, het huwelijk van mijn ouders, de geboorte van mijn zus en mij en als laatste de geboorte van hun kleinzoon. Verder heb ik op alle vlaggen in de bovenste hoeken een parel geplakt. Alle vlaggen heb ik aan elkaar gemaakt met paars lint. Ik zal nog even per vlag vertellen wat ik heb gebruikt:

Vlag 1

Een tag/label van Irene haar candy, een swirl, bloemetjes met een stans erachter en een stuk kant/lint.

Vlag 2

Een hart doily en swirl van Irene haar candy

Vlag 3

Bloemen een blaadjes, een stuk kant/lint en weer een swirl

Vlag 4

Een swirl en vlinders van Irene haar candy, 2 pinnen met extra parels erop en nog een stukje opgerold paars gaas

Vlag 5

Bloemen, weer een swirl en kant/lint

De vlaggen heb ik vrij rustig gehouden omdat ik het verhaal toch de hoofdzaak vond en ik dacht als ik ze heel druk maak dan valt het verhaallijn misschien wat weg. Maar ja hoe simpeler hoe moeilijker het ook is vind ik. Ik heb er heel veel werk van gehad maar vond het zo leuk om te doen!

Natuurlijk moest er op het laatste moment nog iets bij net voordat wij een weekendje met zijn allen naar Ameland gingen en moest ik mijn werkplekje een beetje rommelig achter laten. Ook dit beeld wil ik jullie niet onthouden hi hi


Nou ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden en dan bedoel ik niet mijn rommeltafel hi hi.

Groetjes,

Cynthia